Unge samarbeider over grensen

WP_000613
Politiske engasjerte ungdommer fra Norge og Sverige møttes i Karlstad 25-26 Januar. Historiske og kulturelle perspektiver, aktuell politikk, visjoner, politikerrollen og samarbeidsmuligheter ble diskutert av ivrige deltakere i aldersgruppen 14-30 år. Noen av ungdommene har allerede politiske roller i sine kommunestyrer og de fortalte om sine erfaringer.

 

 

 

 

 

 

 

Forsker Eva Olsson ved Universitetet i Karlstad presenterte nye forskningsresultater for Indre Skandinavia. Hun er prosjekteder av GRESS prosjektet som er et svensk-norsk samarbeidsprosjekt finansiert av Interreg. Niklas Lanninge fra Psykologifabrikken introduserte nøkkelelementer i kreativitet og utfordret ungdommen på hvordan politisk arbeid også kan gjøres kreativt.

Alf S. Johansen holdt en forelesning om Skandinavisk historie og hvordan Østfold-Värmland har spilt og fortsatt spiller en viktig rolle i utviklingen av Skandinavia. Moss og Karlstad og området mellom Oslofjorden og Väneren står sentralt i norsk-svensk politisk historie. 1814 og 1905 var år hvor Østfold og Värmland spilte en unik rolle ved inngåelse og oppløsning av unionen. Dagsaktuelle saker som miljø, arbeidsmarked og transport ble diskutert. Behov for bedre transportstruktur over grensen og mellom hovedstedene i Norge og Sverige ble fokusert.

De politiske engasjerte ungdommen kom fra ulike politske partier og flere var ikke medlem av noen partier. Alle var enige om at seminaret var viktig og interessant og oppfordret grensekomiteen til å fortsette arbeidet med lignnede arrangement i framtiden.

PARTNERE