Unionsleden klar for bruk !

WP_20140822_09_39_28_Pro[1]

Et nytt reiselivsprodukt

Unionsleden er nå skiltet ferdig fra Moss til Karlstad. Det gjenstår å montere informasjonstavler og enkelte kompletteringer. Interregprosjektet som har blitt forlenget i mer enn 2 år av ulike årsaker, herunder pandemien, er i avslutningsfasen, og 4. juni er det et digitalt event for stakeholders og nøkkelaktører.

https://indre24.no/2021/05/31/unionsleden-er-klar-for-bruk/

Vi håper at mange beytter anledningen og sykkelen tas fram for en opplevelse av den nyeste og en av de mest attrative sykkelrutene i Skandinavia. Den krysser riksgrensen melom Ørje og Töcksfors og går gjennom et landskap rik på vakker natur og kulturhistorie. Det var i dette området at mange av de mest avgjørende episodene i den svensk-norske historien fant sted. For Norge spesielt var 1814 et skjebneår som gav landet en ny grunnlov, 17. mai som nasjonaldag og en nyvunnen frihet til å styre over eget land ved at man aksepterte en union med Sverige(Mossekonvensjonen), som varte helt til 1905(Karlstadsforliket). Derav Unionsleden Moss-Karlstad, som også har fått status som nasjonal sykkelled 4 i Sverige.

Unionsleden starter i Moss ved den vakre Oslfjorden og ender opp i karlstad, som er Väneren og Värmlands  hovedstad. PÅ veien dit må man tilbakelegge 350 km på sykkelsetet om man skal sykle hele ruten. Den går gjennom flere kommuner både på norsk og svensk side, og man finner attraksjoner som Våler kirke fra 1100 tallet, Spydeberg prestegård, hvor grunnloven ble berget i 1814. Østfoldbadet i Askim, Momarken og Høytorp Fort i Mysen, slusebyen Ørje som ligger ved Haldenvassdraget, I Norge finnes også en spennede nordlig rute som tar veien over Solgegbfossdemningen og gejjnom Trøgstad, hvor man kan blant annet besøke Trøgstad Fort og Basmo festning som ligger i Aurskog-Høland. 
Sykkelruten krysser Dalslandskanal i Töcksfors og Lennartsfors, Bengtsfors og Dals  Ed. Ferden går videre gjennom kommunene Åmål, Säffle og Grums hvor for eksempel idylliske Borgvik gir en fin mulighet for overnatting, før man avslutter ruten inn til Karlstad.

Unionsleden har en egen hjemmeside som i begynnelsen av juni vil være operativ på addressen www.unionsleden.com

Der finner man rikelg med informajson om attraksjoner, spsisetseder, overnatting og annet.

PARTNERE