Örebro-Oslo 90 min.

Ørebro kart

FASE 2B

Pressekonferanse og presentasjon av Fase 2B utredningen på strekningen Karlstad-Ørebro fant sted torsdag 25.06.2015. Utredningen øst for Karlstad til Arboga er gjort av Norsk Bane AS i samarbeid med kommunene Kristinehamn, Lekeberg, Ørebro, Karlskoga, Degersfors.

Utredningen viser at det er realistisk å oppnå en reisetid Oslo-Ôrebro på 90 minutter og angir konkret trasevalg og stasjonsplasseringer. Godstrafikken flyttes ut av Ôrebro sentrum og persontrafikken gis prioritet i sentrum.

Grensekomiteen Värmland-Østfold er koordinator for offentlige aktører som deltar med finansiering til utredningen Oslo-Stockholm, herunder en rekke kommuner og regioner, blant annet Osloregionen.

Rapportene fra utredningens Fase 2A og 2B ferdigstilles høsten 2015. Målsettingen med denne utredningen er å etablere et faglig underlag som belyser mulighetene for å kjøre tog på under 3 timer Oslo-Stockholm. Utredningen er helt konkret på plassering av stasjoner og trasee og vil benyttes for fagig/politisk debatt og videre utredninger om jernbaner i Norden. Nedenfor er linker til informasjonsmateriellet og presseomtale.

clip_image002_400x274.jpg

Örebro kommun: http://www.orebro.se/40274.html
Karskoga kommun: http://karlskoga.se/Nyheter-2015/2015-06-25-Studie-om-snabbtag-till-Karlskoga.html

Media:
http://www.vf.se/nyheter/allman/mojlighetsstudie-ska-underlatta-snabbtag
http://na.se/ekonomi/1.3040098-nya-tagstrackningar-for-kortare-tid
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/sa-kan-nya-tagstrackan-se-ut
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/sa-kan-framtidens-snabbtaget-se-ut

 

 

PARTNERE