Ny ledelse i Grensekomiteen

IMG_1166

Thor Hals, ordfører i Askim kommune, tar over som leder av Grensekomiteen 2017-2019. Ny nestleder er Bjarne Olsson, kommunalråd i Kristinehamns kommun. Disse to utgjør arbeidsutvalget hvor også sekretariatsleder Alf S. Johansen møter. Årsmøtet på Voksenåsen fokuserte på flere viktige saker, herunder prosjektet Unionsleden som utvikles steg for steg. Andre saker i fokus var transport og næringsutvikling. Et samarbeid med Norsk Svensk-Handelskammer er innledet for å fremme de grenseoverskridende korridorene Oslo-Gøteborg og Oslo-Stockholm. I begge korridorer er det behov for ny og moderne jernbaneutbygging.

Årsmøtet vedtok en uttalelse om behovet for synlig grensepoliti og behov for døgnåpen service og bemanning ved tollstasjonen på Ørje/Töcksfors. Utalelsen ble sendt til Justisdepartementet og de respektive direktorater.

Uttalelsen kan lastes ned her: Toll og politi-uttalelse fra årsmøtet 2017.pdf

Grensekomiteen er forøvrig i god utvikling med nye medlemmer og mange aktiviteter. På årsmøteseminaret var det flere samarbeidspartnere tilstede som presenterte seg selv og akttuelle prosjekter, eksempelvis ARKO, Svinesundskomiteen, prosjektet Grensemuligheter og TenkGrønnBane2025. Dette viser bredden i grensekomiteens samarbeid. 

IMG_1193.JPG

PARTNERE