Grensekomiteen møtte Infrastrukturministeren

DSC_0703_400x225

Grensekomiteens delegasjon til Riksdagen den 9. februar møtte også Infrastrukturminister Anna Johansson. Målet var å presentere komiteens syn på behovet for oppgradering av infrastrukturen på vei og bane mellom Oslo og Stockholm, i første rekke i Värmland.

Daniel Schützer som leder av grensekomiteen stilte spørsmål om det var mulig å forvente en fortgang på den varslede ÅVS(åtgärdsvalstudie=konseptvalgutredning). Som forventet ville ikke ministeren love mer enn det som ligger i nasjonal plan. Hun henviste til Trafikverket når det gjelder ÅVS. Hun var også skeptisk til en Nordisk Transportplan, men positiv til utredninger som kan gi et bedre samsyn mellom landene i Norden. Hun har tatt initiativ til et Nordisk møte blant transportministrene våren 2016. Grensekomiteen la også fram opplsyninger om det nye Interregprosjektet TENTacle og benyttet anledningen til å fremme ønsket om å få hele strekningen Oslo-Ørebro-Stockholm tilbake på TEN-T kartet ved neste revisjon.

Etter møtet i departementet møtte man flere representanter fra Värmlandsbenken og andre medlemmer av Riksdagen. Der ble bant annet disksjon om hvordan prosjektet med å få snabba tog/høyhastighetstog lmellom Oslo og Stockholm øftet fram. Grensekomiteen vil ta initativ til flere møter om  saken i løpet av 2016.

DSC_0707[2].JPG

DSC_0718[1].JPG

DSC_0712[2].JPG

DSC_0699[1].JPG

 

 

 

 

 

PARTNERE